Velkommen til min kakeverden! Blir glad om du legger igjen et spor etter deg! :)

Oppskrifter

Marshmallowfondant (MMF)

  • 200 g Marsmallows
  • 2 ss vann
  • 2 ss smeltet Flott matfett
  • ca 300 - 500 g melis
  1. Ha vann og marshmallows i en bolle, og varm det i mikrobølgeoven til det smelter og eser opp.
  2. Rør inn matfett.
  3. Bland inn melisen med en gaffel, litt etter litt. Kna inn med hendene, dette er en ganske klissete jobb. :) Tilsett mer melis til passe konsistens.
  4. Oppbevares i romtemperatur på et mørkt sted, godt innpakket i plast. MMF brukes til å trekke kaker med, til border, og til modellering av blomster og figurer.
  5. MMF blir helt hvit, som kan være lekkert på en kake, men den kan farges. Skal hele massen ha samme farge, kan fargen blandes inn samtidig med matfettet. Skal den ha ulike farger, gjøres det etter at melisen er knadd inn.
  6. Når man jobber med MMF bør man bruke kjevle og verktøy av plast, og mye melis ved utkjevling, så den ikke setter seg fast. Den ligner marsipan i konsistens, men er mer elastisk.


Blomsterpasta

  • 1 ss flytende glukose (kjøpes på apoteket)
  • 4 ss varmt vann
  • 1 ss indisk tragant (kjøpes på apoteket)
  • ca 300 g melis
  1. Rør ut glukosen i vannet.
  2.  Ha halvparten av melisen i en bolle, og bland inn tragant.
  3.  Bland inn vann/glukose med en gaffel, og ha i resten av melisen, litt etter litt. Tilsett evt. mer melis til passe konsistens.
  4. La den helst hvile et døgn. Holdbar ca 1 måned. Oppbevares i romtemperatur på et mørkt sted, GODT innpakket i plast. Den tørker ut veldig fort. Brukes til border og modellering av blomster og figurer, egner seg bedre til dette enn MMF pga tørketiden.
  5. Blomsterpasta blir helt hvit, men kan farges etter at melisen er knadd inn.
  6. Når man jobber med blomsterpasta bør man bruke kjevle og verktøy av plast, og Maizena ved utkjevling, så den ikke setter seg fast. Blomsterpasta er litt lettere å jobbe med enn MMF, særlig hvis du skal bruke små/detaljrike utstikkere.

Royal Icing

  • 1 eggehvite
  • 1/4 ts sitronsaft
  • ca 3,5 dl melis
  1. Pisk eggehviten hvit og luftig.
  2. Tilsett sitronsaft.
  3. Sikt inn melis, litt etter litt, pisk videre til icingen er fast og seig.
  4. Icingen er helt hvit, men kan farges.
  5. Has i en sprøytepose, og brukes blant annet til å lage border, skrift, blomster, tiaraer og broer. Man må prøve seg frem med konsistensen. F.eks. må den ha ganske tynn konsistens hvis den skal brukes til skrift, så den ikke "brekker". Skal den brukes til blomster må den være litt fastere så den ikke faller sammen.  Den blir helt hard når den tørker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar